Salakmotoros film készül Lengyelországban! - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. március 3., péntek

Salakmotoros film készül Lengyelországban!

A Lengyel Audiovizuális Technológia Központ támogatásával készül Doroty Kędzierzawski és Arthura Reinhart legújabb kisjátékfilmje, amely a film témájával megegyező címet, a Zuzel-t kapta, amely magyarul Salakmotorozást jelent.
Zajlik a forgatás a stúdióban, ahova egy mesterséges pályát, pályarészletet is beépítettek. Fotó: Sportowefakty.pl
A film cselekménye nem lesz túl bonyolult, hiszen egy ifjú vaspapucsos életpályáját fogja végigkövetni a kurdacoktól, vereségektől egészen a győzelemig. A film készítői szeretnék bemutatni a fiú hozzáállását, kitartását a sport felé, s életét, amely a normál, való világtól teljesen eltér. Mivel a salakmotorozás rendkívül sikeres a sportág Lengyelországban, így kétség sem fért hozzá, hogy belevágnak a munkába, s a filmvásznon reprezentálnák a motorsport ezen vállfajának életveszélyes kihívásait és hozzá tartozó öldöklő harcot, mind a pályán belül és kívül.

A film készítésében aktív salakosok is részt vettek, így vélhetően feltűnik a filmkockákon, Tadeusz Kostro, Lukasz Kaczmarek vagy a hazánkban is többször motorozó, Rafal Trojanowski. A forgatások már az ősszel elkezdődtek, melynek helyszínéül a rzeszówi és czestochowai arénák szolgáltak. Jelenleg stúdió körülmények között zajlik a forgatás, ahol a BlueBox és GreenBox technika kihasználásával valamint profi kaszkadőrök bevonásával igyekeznek látványosnál látványosabb felvételeket rögzíteni.

A BlueBox technológiát a mai nap folyamán is használta a stáb, melyről egy érdekes videót is posztolt Instagram oldalára a lengyel liga legfelsőbb osztálya, a Speedway Ekstraliga.

Áprilisban a stúdióból kiszabadulva újabb forgatásra indulnak, melynek helyszíne ezúttal Tarnów lesz, ahol vélhetően az utolsó képkockákat is rögzítik. A filmet a tervek szerint az idei szezon végén mutatják be. A salakmotoros filmet többen finanszírozzák, így a támogatók közé sorolható a Lengyel Filmintézet, a KID film, a Lengyel Audiovizuális Technológiai Központ, a FOGO cég, az Odra-film valamint a salakmotoros közvetítések sugárzója, az Canal+.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here