Elstartolt az európai szezon! (videó) - Salakpor

Friss hírek

Home Top Ad

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2017. március 2., csütörtök

Elstartolt az európai szezon! (videó)

A kedvező tavaszias időt kihasználva a téli kényszerpihenőt követően ismét motorzúgástól volt hangos a hazánkhoz közeli, horvátországi Millenium Stadion oválpályája. A goricani pályán a Betard Sparta Wroclaw kiválósága, Tomasz Jedrzejak húzta a gázt..
2012 egyéni lengyel bajnoka, Tomasz Jedrzejak. Fotó: Sportowefakty.pl - Tomasz Kudal 
Megtört a jég, s elérkezett az idő, amikor olyan salakmotoros eseményről számolhatunk be, amely nem Dél-Amerikában vagy Ausztráliában történt, hanem kicsiny Európánkban. A hazánk határához közel eső Goricanban a kedvező időjárást kihasználva ma délután elkezdődött a felkészülés, a tesztelés, melynek első hírnöke, a 2012-es egyéni lengyel bajnok, Tomasz Jedrzejak volt. A polák versenyző Jurica Pavlic pályáján rótta szorgalmasan a köröket, s vélhetően az elkövetkezendő napokban több hasonló hírről, eseményről számolhatunk be a horvát kisvárosból.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀Petra Pavlic (@petra__pavlic) által megosztott bejegyzés,

Mint ismeretes kedvező földrajzi adottsága miatt az európai szezon évről évre a határ melletti kisvárosban, Goricanban veszi kezdetét, ahol a versenyzők világszinvonalú körülmények között készülhetnek a szezonra. Az elmúlt években több világsztár köztük az idén ismét a GP-ben motorozó Emil Sayfutdinov is tiszteletét tette a Millenium Stadionban, s vélhetően ez most sem lesz másképp a horvát szurkolók legnagyobb örömére, akik a salakmotorsport krémjét láthatják rövid, technikás pályájukon.

Korábban egyéni világbajnoki fordulót és egyéni Európa-bajnoki döntőt is rendeztek Goricanban, ám az utóbbi években egyre kevesebb és egyre kisebb kvalitású összecsapásokat láthattak a szurkolók. Az idei horvát versenynaptárról egyelőre nem sokat tudunk, ám az bizonyos, hogy május 20-án a Millenium Stadionban rendezik az egyéni Európa-bajnokság Challenge-t, ahonnan az első hét pilóta kvalifikálja magát az EB döntőbe. Fontos megjegyezni, hogy az Európa-bajnoki kvalifikációnak magyar állomása is lesz, hiszen május 1-én Nagyhalászban rendezik a széria első elődöntőjét.

2017.03.02

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here